'Deense delegatie naar Nijmegen voor Mattsson, akkoord met NEC verwacht'

'Deense delegatie naar Nijmegen voor Mattsson, akkoord met NEC verwacht'

30 januari - 11:42 Laatste update: 11:46
79

Vertegenwoordigers van FC Kopenhagen zijn onderweg naar Nijmegen om te onderhandelen over een transfer van Magnus Mattsson. Dat meldt het Deense Bold.dk dinsdagochtend. Van een done deal is nog geen sprake, maar Kopenhagen zou er vertrouwen in hebben dat het de smaakmaker van NEC nog bij het scheiden van de markt kan inlijven. 

De interesse van Kopenhagen in Mattsson hangt al een paar dagen boven De Goffert, waar men vreest voor zijn vertrek. Er lijkt nu schot in de zaak te zitten. Een aantal afgevaardigden van Kopenhagen reist momenteel af naar Nijmegen. Er is afgelopen weekend al een bod uitgebracht op de 24-jarige Deen, maar dat werd afgewezen door NEC. 

Kopenhagen is bereid om verder te gaan, en heeft hoop dat het erin slaagt om de aanvallende middenvelder te strikken. Dat akkoord zou dan in de loop van dinsdag moeten worden bereikt. Mocht de transfer doorgang vinden, dan zou NEC zo maar eens een recordbedrag kunnen innen voor Mattson. De duurste uitgaande transfer is nog altijd die van spits Björn Vleminckx, die aan het begin van het seizoen 2011/12 voor 3,3 miljoen euro naar Club Brugge vertrok. 

Bold maakte vorige week al bekend dat Kopenhagen en Mattson op een haar na akkoord waren over de persoonlijke voorwaarpen. De Deen staat naar verluidt te 'popelen' om de stap te zetten. Mattson is dit seizoen een van de, zo niet dé absolute sterspeler van NEC. In negentien Eredivisie-wedstrijden was hij goed voor elf doelpunten en vier assists. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!