Bergwijn reageert uitgebreid op transfergeruchten: 'Ooit wil ik daar weer spelen'

Bergwijn reageert uitgebreid op transfergeruchten: 'Ooit wil ik daar weer spelen'

31 januari - 09:15 Laatste update: 09:22
48

Steven Bergwijn is sinds afgelopen zomer de captain van Ajax en dus maakte hij als aanvoerder een donkere periode mee in Amsterdam. Deze winter werd hij al meerdere malen gelinkt aan een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA. West Ham United en Bayern München zouden hem op de radar hebben, maar Bergwijn zelf weet van niets.

"Ik heb een contract tot 2027, dus dat is logisch", reageert Bergwijn op een vraag van Voetbal International of hij volgend jaar nog bij Ajax speelt. "Maar natuurlijk: in de voetballerij weet je nooit wat er kan gebeuren. Ik ben pas 26, dus je houdt natuurlijk alle opties open. Ooit zou ik wel weer in de Premier League willen spelen, dat blijft de mooiste competitie, vind ik. Ik heb daar ook een heel mooie tijd gehad, bij Tottenham."

Bergwijn droomt dus nog altijd van het spelen in Engeland. Die mogelijkheid leek er te zijn met de verregaande interesse van West Ham United, maar volgens de captain zelf viel dat wel mee. "Nu speel ik gewoon alles, bij Ajax. Ik ga er nu van uit dat dat na de zomer ook zo is. Natuurlijk heb ik ook gelezen over interesse van West Ham United, maar voor zover ik weet, is er niets gaande."

Wat betreft transfers maakte Bergwijn natuurlijk een hoop mee in de roerige transferzomer bij Ajax. "Het was een bizarre zomer. Er kwamen twaalf nieuwe spelers, overal vandaan, dat had ik nog nooit meegemaakt, ik weet ook niet of dat ooit ergens anders is gebeurd. Normaal komen er in de zomer twee of drie nieuwe spelers, nu waren het er twaalf. Nu weten die jongens ook wat Ajax inhoudt, waar de standaard ligt, wat er verwacht wordt."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!