Van Stee adviseert Feyenoord en PSV: 'Te hoog gegrepen'

Van Stee adviseert Feyenoord en PSV: 'Te hoog gegrepen'

31 januari - 15:45 Laatste update: 17:23
20

PSV en Feyenoord zitten achter Couhaib Driouech aan, maar Henk van Stee vindt dat een te grote stap voor de uitblinker van Excelsior. De voormalig technisch directeur van Sparta ziet wel dat de Kralingers voor een lastige keuze staan.

Vooral PSV is in de markt voor Driouech, die van Excelsior een prijskaartje van zo'n vijf miljoen euro heeft gekregen. Ook Feyenoord zou echter nog bij de stadgenoot kunnen aankloppen, mocht een deal voor Luciano Rodriguez niet doorgaan. Van Stee vindt de top-twee van de Eredivisie niet de beste stap voor de 21-jarige vleugelaanvaller.

"Nee, dat is iets te hoog gegrepen. Nee, dat vind ik niet", stelt Van Stee bij RTV Rijnmind op de vraag of Feyenoord een goede club zou zijn voor Driouech. "Het is moeilijk voor Excelsior, dat zie je bij Twente: ga je een speler verkopen in verband met de financiën of ga je voor het sportieve? Als je hem nu verkoopt, dan heb je de kans dat je gaat degraderen."

Van Stee gaat ervanuit dat Driouech in de zomer sowieso niet meer houdbaar is. "Als trainer wil je natuurlijk je beste spelers behouden, maar over vijf maanden loopt hij de deur uit. Excelsior moet in de Eredivisie blijven, dat scheelt enorm veel geld."

Robert Maaskant ziet een transfer nog wel voor zich. "Als Excelsior hem kan verkopen voor een goed bedrag, waardoor ze de komende jaren financieel stabieler kunnen worden en ze kunnen iemand huren van een topclub die hetzelfde kan brengen als hij... En die zijn er, dat weet ik zeker."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!