Ajax-tegenstander Bodø/Glimt haalt voormalig AC Milan-talent terug naar Noorwegen

Ajax-tegenstander Bodø/Glimt haalt voormalig AC Milan-talent terug naar Noorwegen

31 januari - 20:00 Laatste update: 20:04
39

De Ajax-defensie moet binnenkort rekening houden met Jens Petter Hauge. De 24-jarige Noor wordt door Eintracht Frankfurt de rest van dit kalenderjaar gestald bij FK Bodø/Glimt, binnenkort twee keer de tegenstander van de Amsterdammers in de Conference League.

Bodø/Glimt maakt het nieuws over de transfer woensdagavond zelf wereldkundig via de officiële kanalen. De Noorse topclub heeft ook een optie tot koop bedongen in de onderhandelingen. Hauge keert zodoende terug op bekend terrein. Tussen 2016 en 2020 speelde hij ook al voor de club, waar de middenvelder annex aanvaller uiteindelijk een overstap naar AC Milan wist af te dwingen. 

In Milaan werd al snel duidelijk dat hij niet door zou breken. Toch begon hij vijftien keer in de basis aan een Serie A-duel. Later vertrok hij naar Eintracht Frankfurt, dat hem ook nog verhuurde aan KAA Gent. Daar wist de tienvoudig international niet te overtuigen. 

Op 15 februari staat deel één van het tweeluik tussen Ajax en Bodø/Glimt op het programma. Die wordt afgewerkt in de Johan Cruijff ArenA. Een week later, op 22 februari, wordt de return in Noorwegen gespeeld.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!