NEC gaat overstag na 'ultiem bod': Hij is nu zo blij als een kind

NEC gaat overstag na 'ultiem bod': "Hij is nu zo blij als een kind"

1 februari - 10:06 Laatste update: 10:13
16

NEC wilde Magnus Mattsson niet kwijt, maar een 'offer you can't refuse' van FC Kopenhagen zorgt er toch voor dat de Deense smaakmaker vertrekt. Technisch directeur Carlos Aalbers reageert tegenover de Gelderlander.

Biedingen van 1,8 en 2,7 miljoen euro konden NEC niet overtuigen, maar tegen 'het laatste en ultieme bod' van Kopenhagen kon Aalbers geen 'nee' meer zeggen. De Nijmegenaren ontvangen een recordbedrag van ruim vijf miljoen euro, inclusief bonussen en een doorverkooppercentage.

"Het waren hele lange onderhandelingen", laat Aalbers weten aan de Gelderlander. "Het is een flinke aderlating dat we Magnus kwijt zijn, maar bij een offer you can’t refuse moet je denken aan de lange termijn van de club."

Mattsson wil dolgraag naar Kopenhagen, een topclub uit zijn geboorteland Denemarken én achtste finalist in de Champions League. Aalbers: "Magnus heeft de afgelopen dagen op mijn deur geklopt dat hij deze stap absoluut wilde maken. Hij kan bij Kopenhagen Europees voetbal spelen en zijn familie komt daar vandaan. Hij is nu zo blij als een kind. Maar wij wilden hem enkel laten gaan als we de hoofdprijs zouden krijgen en dat is volgens mij wel gelukt."

In de tussentijd zoekt NEC nog naar een spits. Lequincio Zeefuik en Mexx Meerdink blijken hoog op de lijst te hebben gestaan, maar respectievelijk AZ en Vitesse gaan met de aanvallers aan de haal.

#DoneDeal gaat LIVE! Om 10.00 uur en 16.00 uur praten we je op YouTube live bij over het laatste transfernieuws!