Steijn-opvolger oogst lof: 'Écht een goede coach, tactisch ook erg goed'

Steijn-opvolger oogst lof: 'Écht een goede coach, tactisch ook erg goed'

4 februari - 11:05
10

In de nieuwste aflevering van VP's Atlas Leeuwen is oud-Spartaan Ayoub Boukhari te gast. Het broertje van Nourdin Boukhari, die inmiddels assistent-trainer is van Sparta Rotterdam, spreekt met host Dennie van Laar over de huidige hoofdtrainer op Het Kasteel, Jeroen Rijsdijk. De oefenmeester was trainer van Ayoub Boukhari bij Jong Sparta, en kan op lof rekenen van zijn voormalig pupil.

Op de vraag met welke trainers hij bij Sparta te maken had, reageert Boukhari enthousiast. "Jeroen Rijsdijk, hem had ik bij Jong Sparta. Maurice Steijn heb ik net niet meegemaakt, zijn uiteindelijke opvolger daarna wel. Hij was toen nog niet bij het eerste, mijn broer was zijn assistent. Bij het eerste had je toen Henk Fraser, dus Henk en Jeroen waren mijn trainers." Boukhari speelde bij Jong Sparta in een elftal met spelers als Sven Mijnans en Emanuel Emegha. Uiteindelijk maakte de creatieveling ook nog zijn debuut voor Sparta één. Boukhari is vooral te spreken over Rijsdijk en looft de benadering van de trainer. "Het is echt een goede coach. Hij praat met je en geeft je ook écht alle aandacht die je nodig hebt. Het is een fijne man die denkt aan het belang van de groep. Ik denk dat hij het nog heel erg goed gaat doen bij Sparta.'' 

Wedden

Meer odds

"Als je iets nodig hebt, als je het moeilijk hebt, dan maakt hij ook wel een praatje met je. Een goede coach, tactisch vond ik hem ook erg goed", zo stelt de huidig zaalvoetballer van Oranje over zijn voormalig trainer. Rijsdijk stond tussen 2018 en 2020 aan het roer bij Jong Sparta, alvorens de overstap te maken naar Almere City, waar hij de rol van assistent-trainer vervulde. Daarna keerde hij terug naar Sparta. Eerst als hoofd jeugdopleiding, maar na één seizoen werd hij assistent van trainer Maurice Steijn bij het eerste. Na het vertrek van Steijn naar Ajax, nam Rijsdijk de functie van hoofdtrainer over.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van Atlas Leeuwen met Ayoub Boukhari op Youtube!

Beluister hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met Ayoub Boukhari!