Ajax slaat voor tweede keer op rij dubbelslag met individuele Eredivisie-prijzen

Ajax slaat voor tweede keer op rij dubbelslag met individuele Eredivisie-prijzen

2 februari - 19:19
56

Ajax heeft een hele mooie onderscheiding gekregen voor de goede maand januari bij de club. Brian Brobbey is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand en Kristian Hlynsson tot Talent van de Maand. Dit is de tweede keer op rij dat Ajax een dubbelslag pakt bij de maandprijzen in de Eredivisie.

Brobbey werd in december ook al Speler van de Maand in de Eredivisie. De spits was in januari met vijf goals in elke speelronde wel trefzeker. Daarmee was hij topscorer van de maand januari, samen met Luuk de Jong. Brobbey kreeg ook zeven van zijn elf schoten op doel, het hoogste aantal van alle spelers in de Eredivisie. Hij werd in januari ook twee maal uitgeroepen tot man van de wedstrijd.ย 

Wedden

Meer odds

Hlynsson werd uitgeroepen tot Talent van de Maand in januari en dat is zijn eerste individuele prijs in de Eredivisie. De twintigjarige middenvelder was in januari direct betrokken bij drie goals van Ajax. Hlynsson vertelde onlangs nog dat hij het erg naar zijn zin heeft in Amsterdam. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2026, maar hij hoopt dat Ajax hem een nieuw contract zal voorschotelen.