Vitesse gaat ook ten onder tegen Go Ahead en is weer hekkensluiter in Eredivisie

4 februari - 14:14 Laatste update: 14:50
152

Vitesse is weer de hekkensluiter van de Eredivisie na een verlies tegen Go Ahead Eagles. Ondanks een aantal kwaliteitsimpulsen na de transferperiode gingen de Arnhemmers in eigen huis ten onder tegen de ploeg uit Deventer. Oliver Edvardsen en Jakob Breum scoorden in de wedstrijd die een heel aparte slotfase kende.

Van de winteraanwinsten was Mexx Meerdink de enige die in de basiself begon. Coach Edward Sturing liet de van AZ gehuurde aanvaller direct in de spits starten. De Amerikaan Paxten Aaronson, die wordt gehuurd van Eintracht Frankfurt, zat nog niet bij de selectie voor het duel met Go Ahead. De ploeg uit Deventer moest het stellen zonder vaste kracht Bas Kuipers in de defensie.

In de eerste helft was Vitesse eigenlijk de bovenliggende partij. De Arnhemmers speelden aantrekkelijk voetbal en ze kregen een aantal kansen, maar de openingsgoal was toch echt voor Go Ahead. Oliver Edvardsen liet van zich spreken en maakte de eerste goal van de wedstrijd in de 37e minuut. Vitesse kwam die tik niet meer te boven voor de rust en moest met een achterstand aan de thee.

Na de onderbreking probeerde Vitesse met man en macht om nog gelijk te komen. Met onder andere Andy Visser bracht Sturing nog extra aanvallers in, maar de 0-1 bleef op het scorebord staan. In de blessuretijd kreeg Go Ahead nog wel een tik te verwerken. De belangrijke Willum Willumsson kreeg nog een rode kaart na een harde overtreding. Vitesse kreeg daarvoor een vrije trap, maar in de counter maakte Jakob Breum er nog 0-2 van.

Vitesse is door de nederlaag weer hekkensluiter in de Eredivisie. De Arnhemse ploeg heeft net als Volendam nu twaalf punten, terwijl de ploeg uit het vissersdorp nog moet spelen tegen Utrecht.