Grote domper voor Blind: Real Madrid - Girona gaat aan zijn neus voorbij

Grote domper voor Blind: Real Madrid - Girona gaat aan zijn neus voorbij

7 februari - 14:19 Laatste update: 14:43
130

Daley Blind moet de Spaanse topper tussen Girona FC en Real Madrid definitief missen. De verdediger blijft, net als succestrainer Míchel en ploeggenoot Yangel Herrera, geschorst.

Blind kreeg na het laatste fluitsignaal zijn vijfde gele kaart van het seizoen wegens aanmerkingen op de scheidsrechter. Spaanse media meldden eerder dat de verdediger had gevraagd aan de scheidsrechter waarom er slechts twee minuten werden toegevoegd. De leidsman van dienst besloot Blind een gele prent te geven wegens protesteren. Girona vroeg de audio van de scheidsrechter op als bewijsmateriaal, maar dit blijkt niet genoeg te zijn om de schorsing ongedaan te maken.

Míchel, de hoofdtrainer van Girona, zou op zijn beurt de leiding hebben beledigd en hiervoor kreeg hij een rode kaart. Ook middenvelder Yangel Herrera kreeg zijn vijfde gele kaart in het thuisduel met Real Sociedad en moet de kraker tegen Real Madrid dus ook aan zich voorbij laten gaan. Komende zaterdag (18.30 uur) staan de nummers één en twee van La Liga tegenover elkaar in Estadio Santiago Bernabéu.