'Volop interesse vanuit Engeland voor voormalig Ajax-target van Stuttgart'

'Volop interesse vanuit Engeland voor voormalig Ajax-target van Stuttgart'

6 februari - 22:35 Laatste update: 7 februari - 07:18
10

Voormalig Ajax-target Serhou Guirassy stevent af op een zomers vertrek bij VfB Stuttgart, aldus Fabrizio Romano. De spits uit Guinee kan na dit seizoen voor een vast bedrag vertrekken uit Duitsland, en geniet volop interesse vanuit één specifieke competitie. 

Ajax klopte afgelopen zonder onder toenmalig technisch directeur Sven Mislintat aan bij Guirassy. De Amsterdammers kregen echter nul op het rekest, en gingen zoals bekend in zee met spits Chuba Akpom, die inmiddels moet opereren in de schaduw van Ajax-hoofdrolspeler Brian Brobbey. 

De 27-jarige Guirassy gaf destijds de voorkeur aan de Premier League. Romano weet te melden dat er vanuit die competitie inmiddels volop interesse voor hem is. Om welke clubs het precies gaat, is niet duidelijk. 

De aanvaller, dit seizoen al goed voor zeventien Bundesliga-doelpunten, heeft bij Stuttgart een ontsnappingsclausule, die komende zomer weer in werking treedt. Guirassy is dan voor 17,5 miljoen euro op te pikken. Hij kon in januari al vertrekken, maar koos er toen nog voor om in Zuid-Duitsland te blijven.