Feyenoord krijgt volgende uitgevlogen international terug door overwinning Qatar

7 februari - 18:20 Laatste update: 19:58
28

Alireza Jahanbakhsh keert spoedig terug bij Feyenoord. Iran is namelijk uitgeschakeld op de Azië Cup. Jahanbakhsh was wel nog trefzeker vanaf elf meter, maar hij kon niet voorkomen dat gastland Qatar naar de finale gaat.

Iran en Qatar streden samen om de tweede finaleplaats in de Azië Cup, nadat Jordanië zich op historische wijze al verzekerde van de eindstrijd. Iran en Qatar maakten er een spannend duel van in het Al Thumama Stadium, het stadion waar Oranje op het WK nog van Senegal won.

Jahanbakhsh was in de tweede helft goud waard voor Iran, door een penalty te benutten. Daarmee maakte hij de 2-2, nadat Qatar een 1-0 achterstand had omgebogen in een voorsprong. Het duel stevende daarna af op verlenging, maar daar stak spits Almoez Ali een stokje voor: in de 82ste minuut maakte hij de winnende treffer.

Zo werd het 2-3, waardoor gastland Qatar in de finale tegen Jordanië speelt. Feyenoord kan Jahanbakhsh spoedig terug verwachten. Hij zal op korte termijn afreizen naar Rotterdam. Mogelijk is hij zondag alweer beschikbaar, als Feyenoord in eigen huis de Rotterdamse derby speelt tegen Sparta. Eerder keerde Ayase Ueda al terug van de Azië Cup.