Nederlandse spits begint aan Engels avontuur: 'Premier League bereiken de droom'

Nederlandse spits begint aan Engels avontuur: 'Premier League bereiken de droom'

8 februari - 06:45 Laatste update: 09:55
24

Sydney van Hooijdonk wil met Norwich City koste wat kost promotie naar de Premier League afdwingen. De Nederlandse spits, die onlangs op huurbasis de overstap maakte naar de Championship-club, voelt zich al helemaal op zijn plek. 

Van Hooijdonk debuteerde afgelopen zaterdag tegen Coventry City. "Tijdens mijn warming-up scandeerden ze op de tribune de hele tijd mijn naam", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Heel bijzonder om mee te maken. Zo fantastisch ontvangen worden, ook door mijn ploeggenoten. Ja, dat doet iets met je."

Wedden

Meer odds

De 24-jarige Van Hooijdonk, die tijdens zijn Bologna-periode al anderhalf seizoen aan sc Heerenveen wed uitgeleend, hoopt bij Norwich stabiliteit te vinden. "Ik snak ernaar om weer wat meer vastigheid te hebben, niet steeds weer mijn koffers te hoeven pakken. Ik ga mijn best doen om een goede indruk achter te laten bij Norwich, dat een optie tot koop heeft bedongen. Daarna is het aan de club wat ze komende zomer met we willen."

In die paar maanden tot aan de zomer is het doel duidelijk: promotie. "We strijden nog volop voor de play-offs", stelt de zoon van Pierre. "Dus ja, wie weet ben ik straks opnieuw op Wembley. Dan niet als groundhopper, maar als voetballer. Het zou een droom zijn die uitkomt, net als spelen in de Premier League. Alleen daarom al heb ik zo verschrikkelijk veel zin in mijn periode hier. Norwich voelt gewoon goed."