Martens verklaart zijn keuze voor spits tegen Feyenoord: 'Hij is echt in vorm'

Martens verklaart zijn keuze voor spits tegen Feyenoord: 'Hij is echt in vorm'

8 februari - 13:08
87

AZ verloor vrij kansloos in de kwartfinale van de KNVB Beker van Feyenoord (2-0). AZ-trainer Maarten Martens moest het zonder topscorer Vangelis Pavlidis doen in De Kuip. De Vlaming koos voor Ernest Poku als vervanger van de Griek en legt na afloop aan ESPN uit waarom.

Doordat de keuze op Poku was gevallen, begon kersverse aanwinst Lequincio Zeefuik op de bank. De centrumspits kwam deze winter voor een half miljoen euro over van FC Volendam. Toch verkoos Martens Poku boven Zeefuik. "De keuze viel op Ernest omdat hij echt in vorm is", begint Martens. "Met zijn snelheid en zijn kwaliteiten aan de bal is hij moeilijk af te stoppen, maar nu waren we niet balvast genoeg. We moesten meer achter de bal aanrennen, dan heb je minder energie om de juiste keuzes te maken."

Wedden

Meer odds

Martens wijdt het verlies in De Kuip vooral aan de mate van agressiviteit van zijn ploeg. "Ze kregen het voor elkaar dat ze makkelijker van kant naar kant speelden, al vond ik dat wij het eerste drukmoment goed voor elkaar hadden. Maar de echte wil om de bal te veroveren, daarin deden we de samenwerking minder goed. Wij waren niet agressief genoeg."

Aanstaande zaterdag kan AZ weer beschikken over Pavlidis en zal de keuze qua spits voor Martens niet zo lastig zijn. De Alkmaarders zijn nog volop in de race voor de Europese plekken. Dit weekend neemt de nummer vier van de Eredivisie het op tegen Almere City. "We moeten het beter doen dan hetgeen we vandaag toonden. Er zit wel een stijgende lijn in, nu moeten we klaar zijn voor de belangrijke wedstrijd van zaterdag en dan allemaal een hoog niveau halen", besluit Martens.