Bosz over 'beste team waarmee hij heeft gewerkt': 'Ben erom uitgelachen'

Bosz over 'beste team waarmee hij heeft gewerkt': 'Ben erom uitgelachen'

9 februari - 11:25 Laatste update: 11:28
108

Peter Bosz hoopt dat er met een mogelijke landstitel van PSV een einde komt aan het 'gezeur' over zijn prijzendroogte als trainer. De zestigjarige oefenmeester is in ieder geval hard op weg, want de Eindhovenaren gaan zeer ruim aan kop in de Eredivisie

"Ik hoop dit jaar eindelijk een keer kampioen te worden met mijn club. Dan ben ik van dat gezeur af", zegt Bosz in een interview met Helden. Bosz wordt weleens verweten dat zijn spel naïef zou zijn en dat hij nooit prijzen pakt. Dit jaar kan de Apeldoorner zijn ongelijk voor eens en altijd bewijzen. Op de vraag of dit PSV het beste team is waarmee hij gewerkt heeft is Bosz dan ook duidelijk: "Ik ben erom uitgelachen, maar ik vind dit PSV wel het beste elftal waar ik ooit mee heb gewerkt. Niet alleen omdat we technisch goede spelers hebben, maar ook omdat we een echt team zijn."

De trainer geeft aan welke individuele krachten binnen zijn elftal belangrijk zijn. "We hebben een aantal leiders in het team die ook uit zichzelf het woord nemen in de kleedkamer, onder wie Luuk de Jong en Guus Til", legt hij uit. "Spelers zijn echt belangrijker dan een goede trainer", vervolgt Bosz. "Onze kracht is dat we een selectie hebben met mooie, zeer diverse karakters."

Komende zondag moeten Bosz en co. weer aan de slag. Dan staat voor PSV het uitduel met FC Volendam op het programma. Eerder dit seizoen wonnen de Eindhovenaren nog met 3-1 van de huidige nummer zeventien van de Eredivisie.