Roma krijgt tik van Inter in aanloop naar Europese clash met Feyenoord

Roma krijgt tik van Inter in aanloop naar Europese clash met Feyenoord

10 februari - 20:04
21

AS Roma moet met een kater toewerken naar het heenduel met Feyenoord in de Europa League. De Romeinen gingen zaterdag met 2-4 onderuit in de Serie A-topper tegen Internazionale, dat zijn koppositie verstevigt.

AS Roma had sinds het ontslag van José Mourinho de stijgende lijn te pakken met zeges op laagvliegers Hellas Verona, Salernitana en Cagliairi. Opvolger Daniele de Rossi stond zaterdag voor zijn eerste serieuze test, met het bezoek van Inter in het Stadio Olimpico.

De Milanezen verkeren in uitstekende vorm en wonnen vorige week nog van Juventus. Ook tegen Roma nam de ploeg van coach Simone Inzaghi al snel de leiding. Federico Acerbi kopte met een boog raak, nadat Romelu Lukaku de bal uit een hoekschop ongelukkig had verlengd. De Belgische spits stond tegen zijn oude club in de basis, net als Rick Karsdorp en Dean Huijsen. 

Roma kwam na 27 minuten weer langszij dankzij een kopbal van Gianluca Mancini uit een vrije trap van Lorenzo Pellegrini. Stephan El Shaarawy schoot de Giallorossi zelfs op voorsprong via de binnenkant van de paal. Heel even lonkte daardoor een fraai resultaat voor Roma, maar Inter stelde in de tweede helft hardhandig orde op zaken. Marcus Thuram boog de score al snel om met twee treffers, al kwam die laatste op naam van Angeliño.

Met invallers Stefan de Vrij en Denzel Dumfries werd het ook nog 2-4 voor Inter. Alessandro Bastoni zorgde voor het slotakkoord. Het is een tegenvaller voor Roma, dat over vijf dagen moet aantreden tegen Feyenoord in De Kuip.