Liverpool laat wens van ernstig zieke coach Eriksson in vervulling gaan tegen Ajax

Liverpool laat wens van ernstig zieke coach Eriksson in vervulling gaan tegen Ajax

13 februari - 13:12 Laatste update: 13:22
64

Sven-Goran Eriksson maakt deel uit van de technische staf van de Liverpool Legends, die het op 23 maart opnemen tegen Ajax Legends. Met die aanstelling gaat er een langgekoesterde wens van de terminaal zieke Zweedse coach in vervulling. 

Eriksson, de voormalig bondscoach van Engeland (2001-2006), neemt samen met Ian Rush, John Barnes en John Aldridge plaats in de dugout. Zij zullen de Liverpool Legends, bestaande uit onder andere Jerzy Dudek, Martin Skrtel, Fabio Aurelio, Gregory Vignal en Ryan Babel, leiden in de liefdadigsheidswedstrijd tegen Ajax. 

Wedden

Meer odds

"Iedereen die verbonden is met de club en de LFC Foundation kijkt ernaar uit om LFC-fan Sven en zijn familie hartelijk te verwelkomen op Anfield – en hem die dag in de dug-out te zien – voor een fantastische gelegenheid", valt er te lezen op de website van Liverpool. 

Als trainer was Eriksson ruim 42 jaar actief. Met Engeland bereikte hij de kwartfinales van de WK's in 2002 en 2006. Recent maakte Eriksson bekend dat hij kanker heeft en naar verwachting hooguit nog een jaar te leven heeft. Hij gaf eerder al toe groot fan te zijn van Liverpool en altijd de wens had om trainer van de club te worden. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!