Extra Champions League-ticket komt net op tijd voor Eredivisie: prijzenpot omhoog

Extra Champions League-ticket komt net op tijd voor Eredivisie: prijzenpot omhoog

13 februari - 14:27 Laatste update: 16:04
197

Het Europese prijzengeld neemt vanaf volgend seizoen toe. De UEFA bevestigt dat zowel de Champions League, als de Europa League en Conference League een verhoogde prijzenpot krijgen.

De reden van de verhogingen is de intrede van de vernieuwde Champions League met 36 ploegen en extra speelrondes. Nederland heeft dan ook een extra Champions League-ticket verovert. De premies gaan vanaf het seizoen 2024/2025, voor het eerst in zes jaar omhoog. De UEFA maakte op het laatste jaarcongres bekend dat de deelnemers aan de Champions League een bedrag van minimaal 2,46 miljard euro mogen verdelen, meldt VI. Vanaf 2018 stond dit bedrag vast op twee miljard euro.
 
Voor de Europa League-deelnemers is 565 miljoen euro gereserveerd door de UEFA. Nu is dat bedrag nog 465 miljoen euro. De Conference League moet het doen met 285 miljoen (nu 235 miljoen). De Europese toernooien gaan vanaf dinsdag weer van start. Donderdag komen Feyenoord en Ajax in actie voor de tussenronde van de Europa- en Conference League.

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!