KNVB stelt Jonk en Kohler in gelijk: Volendam moet salarissen blijven doorbetalen

KNVB stelt Jonk en Kohler in gelijk: Volendam moet salarissen blijven doorbetalen

13 februari - 21:12 Laatste update: 21:26
79

FC Volendam moet de salarissen van Wim Jonk en Matthias Kohler blijven doorbetalen, zo heeft de KNVB laten weten in een deelvonnis. Ook moet de clubleiding uit het vissersdorp nog een wettelijke verhoging aan de twee betalen, omdat ze nog een geldig contract hebben in Volendam.

Die wettelijke verhoging moet Volendam betalen over het al eerder uitgekeerde salaris. De clubleiding wilde juist een schadevergoeding van Jonk en Kohler, omdat zij de club achter zich hadden gelaten, Het tweetal vertelde zelf dat zij op non-actief werden gezet en daar zijn ze dus over in het gelijk gesteld. Volendam probeert nog altijd om tafel te gaan met team Jonk om een schikking te treffen.

Wedden

Meer odds

Het vonnis dat de KNVB dinsdag heeft rondgestuurd naar alle partijen, is nog niet de volledige uitspraak. De arbitragecommissie moet zich nog buigen over een aantal zaken, zoals de bonusregelingen van Jonk en Kohler. In Alkmaar loopt er nog een andere rechtszaak voor Volendam tegen Ruben Jongkind en oud-technisch directeur Jasper van Leeuwen. Allebei ook lid van team Jonk.

Of een schikking tussen team Jonk en Volendam dichtbij is, is niet bekend. Eerder heeft Joost Quant, vertegenwoordiger van team Jonk, tegenover Voetbal International bevestigt dat gesprekken over een schikking tot de mogelijkheden behoren. "Met elkaar praten kan altijd. Dat is wat nu is afgesproken. Vooralsnog lijkt het erop dat in beide zaken een vonnis zal komen. Ook daarna, zelfs als er een beslissing is, kan er nog altijd worden gesproken."