Van Hanegem neemt het op voor Van Basten: 'Ben je wel goed bij je hoofd?'

Van Hanegem neemt het op voor Van Basten: 'Ben je wel goed bij je hoofd?'

15 februari - 14:27
67

Willem van Hanegem snapt niet dat Marco van Basten als analist kritiek over zich heen krijgt. De Kromme is juist van mening dat de voormalig topspits als een van de weinigen daadwerkelijk iets zegt.

"Marco van Basten is natuurlijk een geweldige speler geweest", steekt Van Hanegem van wal in Tussen de Palen van Ziggo Sport. "Daarom begrijp ik ook niet dat mensen zich druk maken als hij iets zegt over een speler. Hij bedoelt het goed en dan wordt iedereen boos. Dan denk ik: ben je wel goed bij je hoofd? Wees blij dat zo'n iemand iets over je zegt, waar je aan moet werken."

Van Hanegem doelt onder meer op de opbouwende kritiek van Van Basten in de richting van Brian Brobbey. "Maar niet alleen die jongen", aldus de ras-Feyenoorder. San Marco uitte eind vorig jaar kritiek op de manier van afwerken van Brobbey. "Dan gaan ineens een heleboel mensen... Ik heb het gevoel dat ze niet goed bij hun hoofd zijn, die mensen er dan overheen vallen. Dan denk ik: wees blij dat hij iets zegt", stelt Van Hanegem.

"Als ik nu kijk naar jullie, kijk ik voor hem en dat meen ik", doelt hij op Rondo, dat elke maandag wordt uitgezonden. "Omdat hij wat durft te zeggen, iets waar je wat aan hebt. Hij zegt niet alleen 'dat is niets'. Als hij iets zegt, kan je daar toch veel mee doen?"