Van 't Schip doet positiewisselingen in defensie: 'Kan op meer posities spelen'

Van 't Schip doet positiewisselingen in defensie: 'Kan op meer posities spelen'

15 februari - 20:59 Laatste update: 21:11
18

John van ‘t Schip heeft uitleg gegeven bij zijn keuze voor Devyne Rensch en Chuba Akpom in de wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt. De vleugelverdediger speelt vooral omdat hij het goed deed voor zijn blessure. Wat betreft Akpom heeft Van ‘t Schip een tactisch plan op het oog.

"Devyne is een verdediger die op meerdere posities kan spelen", vertelt Van 't Schip bij Veronica over zijn keuze voor Rensch. "Hij deed het ook goed tot zijn blessure. Hij is er ook niet lang uit geweest. Hij kan linksback en rechtsback spelen, maar dat gaan we vanavond zien. Jorrel Hato kan daar ook spelen bijvoorbeeld." Hato zal ook starten als linksback, Rensch als centrumverdediger en Tristan Gooijer is de rechtsback.

Wat betreft Akpom heeft Van 't Schip een idee, waar ook Kristian Hlynsson in is betrokken. "Akpom is een jongen die een goal kan maken. Met hem moeten we wel iets anders spelen, maar hij maakte een goede indruk op de trainingen. Hij kan achter Brobbey spelen, dat is zijn sterkste positie, dus daar zal hij veel terechtkomen. Hlynsson zal dan veel uitzakken naar rechts, want Akpom moet natuurlijk niet vanaf links komen. Hij is degene die een voorzet moet krijgen en ze niet moet geven."

Van 't Schip kent ook de sterke punten van de Noorse tegenstander. "Ze hebben een superfit elftal met veel loopvermogen. Op het middenveld hebben ze een aantal goede spelers. Patrick Berg is de vormgever. Ze hebben twee jongens die vanaf 8 en 10 goed spelen. Het is aan ons om scherp te zijn. Van onderschatting is geen sprake."