Henderson geeft Ajax-ploeggenoot op zijn falie: 'Vriend, wat ben je aan het doen?'

Henderson geeft Ajax-ploeggenoot op zijn falie: 'Vriend, wat ben je aan het doen?'

19 februari - 10:44 Laatste update: 11:24
138

Jordan Henderson heeft Kristian Hlynsson in de blessuretijd van Ajax - NEC eens flink de waarheid verteld. Dat zag Marciano Vink, die de onvrede bij de Engelse routinier (33) wel begrijpt.

Ajax morste weer twee punten door de gelijkmaker van NEC in de 94ste minuut. Verdedigend ging er een hoop mis, maar Henderson wees na de 2-2 van Rober González met de beschuldigende vinger naar Hlynsson. De IJslander kreeg op zijn falie van zijn ploeggenoot.

Wedden

Meer odds

"Hlynsson maakt hier de fout", vindt Vink ook bij Dit was het Weekend. "Kijk eens naar de klok: die staat op minuut 94. Hlynsson loopt bij een ingooi mee met Lasse Schöne, maar wijst vevolgens naar iemand: pak jij Schöne op. Maar wie dekt Hlynsson zelf op dit moment? Hij laat Schöne dus eigenlijk weglopen, waarna de voorzet wordt gegeven en bal binnenvalt."

Henderson gaf Hlynsson meteen daarna lik-op-stuk. Vink: "Ik kan niet liplezen, maar ik neem aan dat Henderson heeft gezegd: vriend, het is de 94ste minuut. Wat ben je aan doen? Hlynsson moest gewoon bij Schöne blijven, dan was er niets aan de hand geweest. Het is een kwestie van onachtzaamheid en laksheid."