'Ten Hag en Southgate moeten vrezen: verdediger zwaar geblesseerd, EK in gevaar'

'Ten Hag en Southgate moeten vrezen: verdediger zwaar geblesseerd, EK in gevaar'

21 februari - 23:08
12

Manchester United-verdediger Luke Shaw is naar verwachting twaalf weken uit de roulatie. De Engelsman heeft een hamstringblessure opgelopen. Het aanstaande EK in Duitsland wordt voor de linksback een race tegen de klok.

Shaw werd zondag in de wedstrijd tegen Luton Town (1-2) vlak voor rust van het veld gehaald door zijn trainer, Erik ten Hag. Na afloop van de wedstrijd zijn er scans gemaakt, die uitwijzen dat de verdediger geruime tijd buitenspel staat, meldt The Athletic.

Wedden

Meer odds

Het nieuws zal zowel voor Ten Hag als voor de bondscoach van Engeland, Gareth Southgate, een enorme tegenvaller zijn. Shaw hoopt natuurlijk onderdeel te zijn van de Engelse selectie die in de zomer naar Duitsland afreist. Het EK gaat over ongeveer zestien weken van start. Ondanks dat Shaw het slot van de competitie naar alle waarschijnlijkheid mist, kan hij wel op tijd fit zijn voor het eindtoernooi, mocht de inschatting van twaalf weken kloppen. Echter, moet de Engelsman dan geen tegenslag krijgen en moet zijn herstel voorspoedig verlopen.

Ten Hag zag linksback Tyrell Malacia al eerder geblesseerd raken, terwijl Sergio Reguilon de club deze winter nog mocht verlaten na twaalf optredens op huurbasis. Shaw was toen ook al geblesseerd.