Duitsland krijgt kwaliteitsimpuls: 106-voudig international komt uit pensioen

Duitsland krijgt kwaliteitsimpuls: 106-voudig international komt uit pensioen

22 februari - 14:41 Laatste update: 16:26
21

Toni Kroos sluit toch aan bij de selectie van Duitsland voor het EK in eigen land. In de zomer van 2021 besloot hij nog te stoppen als international, maar via Instagram heeft hij laten weten dat hij weer beschikbaar is. Kroos gelooft in succes met de huidige Mannschaft en wil graag zijn steentje weer bijdragen. 

'Kort en krachtig: vanaf maart speel ik weer voor Duitsland', begint Kroos aan zijn post via Instagram. 'Waarom? Omdat me dat gevraagd werd door de bondscoach. Ik doe het ook omdat ik er erg veel zin in heb en omdat ik zeker weet dat met deze ploeg veel meer mogelijk is op het EK, dan de meeste mensen op dit moment denken.' De 34-jarige Kroos speelt nog altijd voor Real Madrid.

Wedden

Meer odds

Kroos maakte in 2010 zijn debuut voor het Duitse elftal en in elf jaar kwam hij tot 106 optredens. De middenvelder was in 2014 onderdeel van de ploeg die het WK wist te winnen in Brazilië. De verloren wedstrijd tegen Engeland op het EK in 2021 was voor Kroos de reden om te kappen bij het Duitse elftal. Door de roep van Julian Nagelsmann heeft hij zich echter toch beschikbaar gesteld.

Voor Duitsland betekent het EK in 2024 ook nog eens een unicum, het toernooi vindt plaats in eigen land. Het gastland zit in een poule met Schotland, Hongarije en Zwitserland. Nederland zit in een groep met Oostenrijk, Frankrijk en een winnaar van de play-offs. Nagelsmann heeft de Duitse ploeg dus onder zijn hoede, nadat Hansi Flick werd ontslagen door tegenvallende resultaten.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Toni Kroos (@toni.kr8s)