Nederlandse aanvaller imponeert: 'Interesse vanuit Premier League en Duitsland'

Nederlandse aanvaller imponeert: 'Interesse vanuit Premier League en Duitsland'

23 februari - 07:20 Laatste update: 08:46
21

Delano Burgzorg maakt dit seizoen indruk bij Huddersfield Town en zaakwaarnemer Menno Groenveld denkt dat er een mooie stap in het verschiet ligt voor de aanvaller. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, onthult de belangenbehartiger dat zijn cliënt al kan rekenen op belangstelling uit de Premier League en de Bundesliga.

Groenveld acht meerdere spelers uit zijn stal in staat om na dit seizoen een mooie stap te maken, maar de zaakwaarnemer licht één speler in het bijzonder uit. "Met Burgzorg gaat het goed, die doet het heel goed in Engeland." De aanvaller is een plaag voor zijn tegenstanders, waardoor hij in wedstrijden de nodige overtredingen te verduren krijgt. "Hij heeft laatst Blackburn Rovers helemaal gek gemaakt. Hij heeft zo'n doodtrap gehad van een verdediger, dat hij er acht weken uit heeft gelegen. Ze zijn heel agressief daar tegenover hem, daardoor is hij nu al voor de tweede keer geblesseerd."

Burgzorg staat inmiddels op 22 wedstrijden dit seizoen, waarin hij zesmaal trefzeker was en één doelpunt voorbereidde. "Hij gaat er nog meer maken. Als hij had gespeeld stond hij nu denk ik op twaalf, of tien. Als hij niet geblesseerd was geraakt", meent Groenveld, die denkt dat Burgzorg in een land speelt dat hem op het lijf geschreven is. "Hij is écht een speler voor Engeland, met zijn kracht, snelheid en diepgang."

De aanvaller zou door zijn sterke ontwikkeling goed in de markt liggen. "Heel veel clubs hebben interesse, in heel Engeland. Vanuit de onderkant van de Premier League, maar ook vanuit de bovenkant en het midden van het Championship. Hij heeft nog maar één jaar te gaan bij Mainz, ook vanuit Duitsland bellen ze al." Of Huddersfield een optie tot koop heeft, laat de zaakwaarnemer in het midden. "Dat zijn contractuele afspraken, daar ga ik me niet over uitlaten. Maar hij doet het gewoon goed, hij gaat wel een stap maken als hij fit blijft. Het is een fantastische jongen."

Burgzorg speelde in de jeugdopleiding van Zeeburgia en beleefde zijn doorbraak bij De Graafschap. Via Spezia kwam hij bij Heracles Almelo terecht, waar hij zich wederom in de kijker speelde. 1. FC Mainz 05 pikte hem op in de zomer van 2022, en heeft hem nu gestald bij Huddersfield.

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!

Boosheid om Driouech-soap, Tannane aan Ajax gelinkt & twijfels bij Henderson (ft. Groenveld)