Reijnders stoot door met verliezend Milan, Toulouse van Dallinga uitgeschakeld

Reijnders stoot door met verliezend Milan, Toulouse van Dallinga uitgeschakeld

22 februari - 20:41
2

Tijjani Reijnders heeft zich donderdagavond met AC Milan geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. De Italianen verloren uit bij Rennes, maar verstrekkende gevolgen had dat vanwege het heenduel niet. Succes was er ook voor Benfica, dat aan een gelijkspel bij het Toulouse van Thijs Dallinga genoeg had.  

Rennes - AC Milan
Milan verschafte zichzelf vorige week al een uitstekende uitgangspositie, door in eigen huis met 3-0 te winnen van Rennes. De Fransen gingen in eigen huis vol voor een comeback, en de start was uitstekend. Al na elf minuten spelen stond het 1-0. Benjamin Bourigeaud scoorde. De Italianen maakte via Luka Jovic de schade al snel ongedaan. 

Lang Rennes alle hoop te zijn verloren, maar toen opnieuw Bourigeaud (penalty) de 2-1 maakte, veerde het publiek weer op. Opniew wist Milan de schade snel ongedaan te maken. Rafael Leão scoorde. De Fransen wist uiteindelijk nog wel te winnen, maar het derde doelpunt van uitblinker Bourigeaud kwam te laat, waardoor de Italianen zich hebben geplaatst. 

Toulouse - Benfica
Bij Toulouse - Benfica was de spanning een stuk groter. Roger Schmidt en co. wonnen vorige week met 2-1, waardoor Toulouse nog alle zicht had op de volgende ronde. Met Oranje-international Dallinga in de basis ging de huidige nummer dertien van de Ligue 1 op zoek naar een goal, maar die kwam er, ondanks dertien doelpogingen, niet. Benfica wist het doel schoon te houden, en zit vrijdagochtend tijdens de loting dus in de koker. 

Overige uitslagen Europa League

SC Freiburg - RC Lens: 2-2 (verlenging)
Qarabag FK - Braga (0-2, verlenging)

Overige uitslagen Conference League

Dinamo Zagreb - Real Betis: 1-1 (Zagreb door)
Ludogorets - Servette: 0-1 (Servette door)