PSV strikt neefje van trotse Teze: 'Qua profiel lijk ik op Jordan'

PSV strikt neefje van trotse Teze: 'Qua profiel lijk ik op Jordan'

23 februari - 10:45
49

PSV heeft Aston Da Silva Dos Pacienca vrijdag gepresenteerd. De zeventienjarige verdediger is het neefje van Jordan Teze en komt over van het Luxemburgse Racing FC Union. 

Aston, die geboren werd in Roosendaal, sluit aanvankelijk aan bij PSV Onder-18. De talentvolle centrumverdediger zette als voetballer zijn grootste stappen in Luxemburg, en krijgt nu de kans om zich in Eindhoven richting het eerste elftal te werken.

Bij de presentatie was grote neef Jordan aanwezig. Dat stemde Aston trots. "Qua profiel lijk ik ook een beetje op Jordan. Net als hij wil ik ooit in het Philips Stadion spelen, maar ik bekijk het stap voor stap. Eerst wil ik zo veel mogelijk minuten maken bij de Onder-18 zodat ik mag aansluiten bij Jong PSV", zo vertelt hij. 

"Ik ben heel blij voor hem", aldus Teze, die zaterdag met PSV op bezoek gaat bij PEC Zwolle. "Hij heeft er hard voor gewerkt en verdient het om bij PSV te zijn. Ik ken de academy als geen ander en weet dat het een geweldige omgeving is waar hij zich kan ontwikkelen tot profvoetballer."