Van 't Schip noemt meerdere redenen voor Ajax-wissel Gaaei: 'Lullig voor hem'

Van 't Schip noemt meerdere redenen voor Ajax-wissel Gaaei: 'Lullig voor hem'

25 februari - 19:32
92

John van 't Schip noemt de vroege wissel van Anton Gaaei tegen AZ 'heel lullig'. Een andere optie was er echter niet, stelt de Ajax-trainer. Hij zag het niet meer goedkomen met de Deen.

Van 't Schip slachtofferde Gaaei in de 35ste minuut, nadat de rechtsback voor de zoveelste keer balverlies leed. "Hij begon wat minder aan de wedstrijd en daarna verloor hij die bal op de zestien, waardoor AZ kon counteren. Tussendoor gaf hij ook nog twee of drie ballen die gevaarlijk waren. Dan gaat het in zijn hoofd zitten", zo luidt de uitleg voor de ESPN-camera.

Wedden

Meer odds

"Op dit moment voelde ik gewoon dat er wat anders nodig was. Je kunt vijf minuten wachten, maar in die vijf minuten kan hij ook een bal geven die wél fataal is. Dat risico wilden we niet nemen. Het is heel lullig voor hem, want hij viel in Noorwegen (tegen FK Bodø/Glimt, red.) goed in. We hadden ook het gevoel dat hij in dit systeem veel meer tot zijn recht zou komen, maar helaas pakte het anders uit."

Gaaei werd vervangen door Ahmetcan Kaplan, die wél een goede indruk maakte op Van 't Schip. "Kaplan deed het erg goed. Hij heeft een heel zware blessure gehad, maar we hebben gezien dat hij achterin een versterking kan zijn voor ons."