Woede in Spanje om bloedig incident met grensrechter: 'Als dit Bellingham was...'

Woede in Spanje om bloedig incident met grensrechter: 'Als dit Bellingham was...'

26 februari - 07:40
54

Opmerkelijke taferelen in Spanje: een vrouwelijke grensrechter heeft zondag hoofdletsel opgelopen tijdens de competitiewedstrijd tussen Real Betis en Athletic Bilbao. Ze botste aan de zijlijn tegen een televisiecamera.

Guadalupe Porras liep richting de middenlijn, nadat Chimy Ávila de 1-0 had gemaakt voor Betis. Wat ze niet zag, was de cameraman die de juichende spelers langs het veld probeerde vast te leggen. Het leidde tot een botsing, waarbij Porras een hoofdwond opliep. Met een bebloed hoofd lag ze op de grond. Wel was ze bij bewustzijn. Porras werd per brancard afgevoerd naar het ziekenhuis, waar bleek dat de schade uiteindelijk meevalt.

In Spanje wordt schande gesproken van het incident. Voormalig scheidsrechter Iturralde González stelt dat het 'vroeg of laat een keer moest gebeuren'. 'De camera's respecteren het werk van de assistent-scheidsrechters niet. Dit is een boodschap voor La Liga: als Bellingham of Lewandowski dit was overkomen, zou het vandaag nog opgelost worden. Maar het is Guadalupe Porras en dus zullen de camera's in de weg blijven staan."