Zweeds international Olsson getroffen door hersenaandoening, ligt aan beademing

Zweeds international Olsson getroffen door hersenaandoening, ligt aan beademing

27 februari - 10:45 Laatste update: 10:53
10

Zweeds international Kristoffer Olsson is door een acute hersenaandoening getroffen. Zijn club FC Midtjylland meldt dat de 28-jarige speler nu een week aan de beademing ligt in het ziekenhuis.

De middenvelder verloor op dinsdag 20 februari thuis zijn bewustzijn en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Aarhus. Volgens zijn club is de hersenaandoening niet veroorzaakt door zelfbeschadiging of externe factoren.

FC Midtjylland heeft op de eigen site bericht over de situatie: "Een team van vooraanstaande medische experts in Denemarken werkt momenteel onder hoge druk om een diagnose te stellen en de juiste behandeling te starten. Iedereen bij FC Midtjylland is uiteraard diep getroffen door de plotselinge ziekte van Kristoffer. Onze gedachten en volledige steun gaan uit naar Kristoffer en zijn familie."

Olsson kwam dit seizoen twintig keer uit voor FC Midtjylland, die de derde plek in de Deense competitie bezet. In 2017 debuteerde hij voor het Zweedse nationale elftal. De middenvelder kwam tot nu toe aan 47 interlands.