Genk erkent grote fout bij Ajax-transfer: 'Daar waren we te laat mee'

Genk erkent grote fout bij Ajax-transfer: 'Daar waren we te laat mee'

27 februari - 12:40 Laatste update: 12:43
64

Bij KRC Genk loopt er heel wat talent rond, maar de ploeg moest de voorbije jaren ook afscheid van enkele grote talenten. Eentje daarvan was Mika Godts, die koos voor Ajax. Dimitri de Condé, Head of Football bij Genk, erkent dat het een fout was om hem te laten gaan.

"Wat ik - of wij - fout hebben gedaan, is dat Mika in zijn laatste contractjaar zat", gaf hij toe in de podcast MIDMID. "Toen kwam Ajax met een aantrekkelijk aanbod. Ajax is een grote en prestigieuze club, wat het moeilijk maakte." Een fout die Genk niet meer wil en zal maken. "Daar hebben we van geleerd. We moeten ervoor zorgen dat spelers in hun laatste contractjaar niet in het eerste elftal worden opgenomen. We hadden gehoopt hem richting een contractverlenging te duwen, maar we waren daar te laat mee", voegt De Condé eraan toe.

Desondanks blijkt Ajax geen verkeerde keuze te zijn geweest voor Godts. Hij krijgt speeltijd bij Jong Ajax en kreeg snel kansen bij het eerste elftal van Ajax. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut en hij heeft inmiddels twaalf keer gespeeld voor de Amsterdammers.

In december leek hij zelfs op weg naar een basisplaats na enkele uitstekende optredens bij Jong Ajax en goede invalbeurten in het eerste elftal. Een dijblessure gooide echter roet in het eten en houdt de 18-jarige vleugelspeler al twee maanden aan de zijlijn.