Update: Verzoek tot verplaatsing Ajax - Excelsior komt van Ajax 1 zelf

Update: Verzoek tot verplaatsing Ajax - Excelsior komt van Ajax 1 zelf

27 februari - 16:05 Laatste update: 16:37
233

De Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en Excelsior is verplaatst. Het duel zou op zondag 28 april gespeeld worden, maar wordt nu afgewerkt op woensdag 24 april om 21.00 uur.

Ajax - Excelsior krijgt een nieuwe speeldatum wegens een mogelijke thuiswedstrijd van Ajax Vrouwen. Als de vrouwenploeg de halve finales van de Women's Champions League bereikt, bestaat de kans dat de Johan Cruijff Arena op 28 april als strijdtoneel moet dienen. Ajax Vrouwen moet in de kwartfinales eerst langs Chelsea, maar het is daarna te laat om Ajax - Excelsior nog te verplaatsen, communiceert de KNVB.

In de halve finales kan Ajax Vrouwen SK Brann en FC Barcelona treffen. Op 19 en 27 maart staan eerst de confrontaties met Chelsea op de rol. Door de wijziging op de speelkalender zijn er nog twee aanvangstijden van Eredivisie-duels aangepast. FC Twente - Almere City stond op 24 april om 20.00 uur op het programma, die wedstrijd begint nu om 18.45 uur. Op zondag 28 april gaat Sparta Rotterdam - FC Volendam naar 14.30 uur in plaats van 16.45 uur.

Update: het verzoek om het duel met Excelsior te verplaatsen komt van Ajax 1. Dat bevestigt de club op de website. 'Na de uitschakeling in de KNVB Beker bleek er in april een langere periode zonder wedstrijden te zijn, wat vanuit de staf niet wenselijk werd geacht. Daarom is het verzoek gedaan om de wedstrijd tegen Excelsior te verplaatsen naar een eerdere datum', valt er te lezen.