Slot maakt indruk bij Feyenoord: 'Beste trainer die ik ooit heb gehad'

Slot maakt indruk bij Feyenoord: 'Beste trainer die ik ooit heb gehad'

28 februari - 11:50
44

Arne Slot is de beste trainer die Calvin Stengs ooit heeft gehad. Laatstgenoemde is vol lof over de oefenmeester, die volgens de buitenspeler een lastige wedstrijd toch naar zijn hand kan zetten door tactische veranderingen door te voeren.

Stengs krijgt in een video van Voetbalshop de stelling of Slot de beste trainer is die hij heeft gehad. De Feyenoorder beantwoordt deze vraag met 'waar'. "Hij kan heel snel een switch maken als het even niet lekker loopt in een wedstrijd", legt Stengs uit. "Dan ziet hij dat en dan kan hij dat vaak heel snel aanpassen. Dan hoopt dat hij dat wij ook die aanpassing toepassen in het veld."

Ook gaat Stengs in op zijn eigen carrière. De Nederlander heeft het idee dat hij er nog niet alles uit heeft gehaald en er nog heel veel te verbeteren valt. "In de jaren hier voor als ik dan naar mezelf kijk waar ik misschien dingen heb laten zitten in misschien fysieke gesteldheid in de jaren dat ik jonger was met alles geven in de gym."

Toen Stengs op hoger niveau kwam te voetballen, merkte hij dat er altijd dingen beter kunnen. "Ik heb een blessure gehad waarvoor ik echt hard heb moeten werken, ook in de gym, dat heeft me ook wel een stukje inzicht gegeven van: hé, dat is wel nodig om topsport te doen."