Gudelj droomt van terugkeer in Nederland: 'Lijkt me leuk om daar af te sluiten'

Gudelj droomt van terugkeer in Nederland: 'Lijkt me leuk om daar af te sluiten'

28 februari - 12:11 Laatste update: 14:46
32

Nemanja Gudelj zou graag zijn voetbalcarrière willen beëindigen bij NAC Breda, de club waar de inmiddels 32-jarige Serviër zijn eerste stappen in het professionele voetbal zette. 

In januari bracht Gudelj nog een bezoek aan NAC Breda. De Brabantse club koos voor een trainingskamp in Sevilla en dus kon de Serviër even praten met oude bekenden. "Ik sprak John Karelse. Hij haalde me destijds uit de B-jeugd naar Jong NAC. Hij was de eerste trainer die het in me zag zitten", aldus Gudelj tegenover ELF Voetbal. "Robert Maaskant liet me debuteren in het eerste elftal, maar na diens ontslag nam Karelse de ploeg over. Onder hem ontwikkelde ik me verder en speelde ik me in de kijker van diverse clubs."

Gudelj is Karelse dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen bij NAC Breda. "Dankzij zijn vertrouwen kreeg ik de kans om een mooie carrière om te bouwen." Tijdens het gesprek tussen Gudelj en Karelse in januari kwam ook een mogelijke terugkeer ter sprake. "Het lijkt me leuk om daar af te sluiten. De kers op de taart", vertelt de middenvelder, die nog veel contact heeft met oud-ploeggenoot Jordy Buijs. "Hij kwam eind december vier of vijf dagen bij me op bezoek."