FC Groningen houdt rekening met 'storm': 'Benieuwd hoe wij daarop gaan reageren'

FC Groningen houdt rekening met 'storm': 'Benieuwd hoe wij daarop gaan reageren'

28 februari - 15:14
20

FC Groningen moet hopen op een wonder tegen Feyenoord, zo denkt hoofdtrainer Dick Lukkien. De Groningers nemen het donderdagavond in De Kuip op tegen Feyenoord, in de halve finale van de KNVB Beker.

Volgens Lukkien gaat FC Groningen geen 'hele speciale' dingen doen richting de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord. "We gaan op de wedstrijddag iets eerder weg en omdat we niet weten hoe laat de wedstrijd is afgelopen, hebben we er ook voor gekozen om te blijven overnachten in Rotterdam", aldus de oefenmeester op de clubkanalen van FC Groningen. "Natuurlijk is het een bijzondere wedstrijd, maar dat geldt ook voor de competitie. We zullen dan ook proberen zoveel mogelijk dezelfde dingen te doen als normaal."

Wedden

Meer odds

Lukkien wil niet veel kwijt over het strijdplan van FC Groningen. Hij houdt wel rekening met een storm in De Kuip. "En ik ben heel benieuwd hoe wij daarop gaan reageren", blikt de trainer vooruit. Hij is vol lof over de tegenstander van dienst. "Feyenoord is vaardig aan de bal en kenmerkt zich door de vele positiewisselingen. Het gaat erom dat wij snel herkennen wat er gebeurt in het veld en daarop anticiperen. We moeten op de toppen van ons kunnen spelen."

Er staat voor Lukkien en zijn ploeg een lastige opdracht te wachten om door te gaan naar de bekerfinale ten koste van Feyenoord. "Maar een gezegde is dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. En op dat wonder moeten wij spelen. Het is niet onmogelijk, maar het wordt wel een hell of a job", aldus de oefenmeester. "Daar waar mogelijk moeten we proberen ons eigen spel te spelen en ons vrij voelen om te durven voetballen. We zullen moeten verdedigen, maar daar waar we kunnen ook aanvallen. Alle facetten van de teamfuncties moeten we vooral samen doen."