Dit is Ajax-doelwit en 'meest waardevolle verdediger' Tobias Slotsager (18)

Dit is Ajax-doelwit en 'meest waardevolle verdediger' Tobias Slotsager (18)

2 maart - 09:00 Laatste update: 09:48
11

Ajax is al maanden bezig met de komst van Tobias Slotsager (18). De rapporten zouden al klaarliggen op de bureaus van Jan van Halst en Marijn Beuker. Wie het beruchte talent precies is, vertelt VoetbalPrimeur je.

Op dertienjarige leeftijd kwam er een lange Deen in de jeugdopleiding van Odense BK terecht: Tobias Slotsager. Op zestienjarige leeftijd maakte hij als centrale verdediger zijn debuut in het eerste elftal van Odense. Nu is Slotsager al ruim een jaar lang een onbetwiste basiskracht bij de Deense club. Hij maakte tot dusver één doelpunt.

'De jeugd heeft de toekomst'
De Deense tiener maakte zijn debuut voor de nationale ploeg nog niet. Hij speelt zijn interlands voor Denemarken O19. Ook voor Ajax lijkt hij dus een aankoop voor de toekomst te worden.

Slotsager heeft bij Odense nog een contract tot medio 2025. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op anderhalf miljoen euro. Dat maakt hem de meest waardevolle speler van de club. Volgens Corriere dello Sport heeft Ajax in de race om zijn handtekening concurrentie van onder meer Aston Villa en Liverpool.

Profiel
Odense staat op dit moment op de achtste plek in de Deense Superliga. Slotsager maakt bij de club deel uit van een driemansverdediging. De 1,89 meter lange verdediger kent een sterk fysiek, is goed in de duels en is rechtsbenig. Hij is dan ook vaak de rechtercentrale verdediger in het 3-4-3-systeem van Odense, maar kan ook uit de voeten als rechtsback. De boomlange verdediger staat te boek als een van de grootste talenten in het Deense voetbal en Ajax heeft over het algemeen goede ervaringen met talentvolle Denen die op jonge leeftijd naar Amsterdam komen, denk alleen al aan Christian Eriksen, Søren Lerby en Kasper Dolberg.