Bacuna gelooft in resultaat in de Kuip: 'Weet wat het is om te bekeren'

Bacuna gelooft in resultaat in de Kuip: 'Weet wat het is om te bekeren'

29 februari - 08:21 Laatste update: 08:51
95

FC Groningen kijkt uit naar de halve finale in de KNVB Beker van donderdagavond. De Groningers zijn erop gebrand een stunt waar te maken en voor het eerst sinds lange tijd door te stomen naar een finale.

"Een club als Groningen haalt niet heel vaak de halve finale, en daar staan wij nu wel. Het is voor de Groningers negen jaar geleden, toen werd de finale ook bereikt en zelfs gewonnen", zegt trainer Dick Lukkien in gesprek met RTV Noord. Hij zegt de enorme zin om de wedstrijd te mogen spelen dan ook te proeven bij zijn selectie.

Ook Leandro Bacuna, de meest ervaren speler van Groningen, kijkt uit naar het duel en is optimistisch. Hij heeft eenmaal ervaring met bekerstunts. In 2015 bereikte hij met Aston Villa de finale van de FA Cup. In de halve finale werd Liverpool uitgeschakeld. "Ik weet wat het is om te bekeren", vertelt de middenvelder. "Liverpool was toen ook een heel grote club, zeker groter dan Aston Villa. Dus waarom kan Groningen niet van Feyenoord winnen?" 

Voor Groningen is dit misschien wel de grootste wedstrijd van het seizoen. Bacuna voelt zich dus verantwoord om de leiding te nemen en andere teamgenoten te helpen. "Ik weet hoe het werkt, dus het is de bedoeling dat ik die lessen meegeef. Het is vooral zorgen dat iedereen in het hoofd heel rustig is. Jongens moeten niet te gestrest zijn. Ze hebben bij uit bij een Helmond Sport gespeeld en dan kom je nu ineens in de Kuip. Dat is wel een heel andere atmosfeer", aldus Bacuna.

Zondag speelde Feyenoord nog tegen Almere City (0-2). De Rotterdammers hadden het lastig, zag ook Lukkien. Hij belde na de wedstrijd dan ook met Almere-trainer Alex Pastoor om advies in te winnen. "Ik was benieuwd naar zijn plan en hoe hij dingen heeft ervaren", vertelt Lukkien over het gesprek. "Ik heb ook gekeken naar hoe Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk het deden. Al die ploegen hebben het op hun eigen manier gedaan en waren erg dichtbij een resultaat. Wij gaan proberen daar een goede mix van te maken."