Luuk de Jong: 'Als hij topfit is, is hij de beste spits van Nederland'

Luuk de Jong: 'Als hij topfit is, is hij de beste spits van Nederland'

29 februari - 10:11
79

Luuk de Jong gaat niet mee naar het EK, wel heeft hij een idee wie er in de punt van de aanval moet staan bij het Nederlands elftal. De PSV-spits ziet Memphis Depay, mits fit, als nummer één voor de vacature.

De afgelopen maanden is De Jong diverse keren gelinkt aan een terugkeer in Oranje. De 33-jarige spits houdt de deur dicht. "Het heeft extreem goed uitgepakt voor mij. Ik kan extra rust pakken. En ik heb twee jonge kinderen, daar geniet ik enorm van", zegt hij tegen Voetbal International. "Tuurlijk, ik heb ook van het Nederlands elftal genoten. Ik heb daar hele mooie jaren gehad, maar nu is het voor mij het moment om aan mezelf te denken."

Bondscoach Ronald Koeman moet op het eindtoernooi in Duitsland dus voor een andere spits kiezen. De Jong wordt gevraagd wie hij zou opstellen. "Een topfitte Memphis Depay is altijd de beste spits van Nederland", stelt hij. "Maar er zijn ook andere jongens goed bezig. Brian Brobbey maakt een hele goede ontwikkeling door. Een hele goede teamspeler en een echt aanspeelpunt."

De Jong denkt dat Brobbey een goede kandidaat is als spits van het Nederlands elftal. "Met jongens met veel beweging eromheen... Die hebben we in Nederland. Maar er zijn meerdere opties; Zirkzee bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan doen."