Geplaagd Bayern begaat weer een misstap: Freiburg komt laat langszij

1 maart - 22:24 Laatste update: 22:24
27

Bayern München heeft dure punten laten liggen op bezoek bij SC Freiburg. Het geplaagde elftal van coach Thomas Tuchel verkeert in een lastige periode met veel blessures. Der Rekordmeister kwam in Freiburg niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Al vroeg in de wedstrijd zette Freiburg-verdediger Christian Günter de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Freiburg had toen al een aantal kansen gemist, maar kwam toch verdiend op voorsprong. Na een half uur was het de achttienjarige Mathys Tel die Bayern langszij bracht. Redelijk tegen de verhouding in kwam Bayern op gelijke hoogte in het Europa-Park Stadion. Voor rust werd er niet meer gescoord. Beide ploegen gingen met een 1-1 ruststand aan de thee.

Na rust nam Bayern het initiatief en kwam het in minuut 75 op voorsprong. Jamal Musiala was, op aangeven van centrale verdediger Min-Jae Kim, de doelpuntenmaker en zorgde voor opluchting bij Tuchel. Tot een overwinning leidde het doelpunt van Musiala niet. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam toch nog de gelijkmaker. Aanvaller Lucas Holer liet het stadion ontploffen door de 2-2 te produceren.

Bayern begaat dus opnieuw een misstap in de race om het kampioenschap. Bij winst van Bayer Leverkusen op FC Köln, bedraagt de achterstand tien punten in de Bundesliga