Emotionele Kraay maakt excuses aan 'nationale pispaal': 'Dit is een mea culpa'

Emotionele Kraay maakt excuses aan 'nationale pispaal': 'Dit is een mea culpa'

3 maart - 13:11
27

Hans Kraay jr. is bijzonder lovend over Jasper Cillessen. De doelman van NEC heeft het 'ongelooflijk voor de kiezen' gehad, aldus Kraay, die zelf het boetekleed aantrekt.

Cillessen loodste NEC dinsdagavond tegen SC Cambuur naar de bekerfinale en dat was voor Kraay reden om zondagochtend bij ESPN de loftrompet te steken. "Na de wedstrijd was hij geraakt. Alle criticasters mogen criticasters blijven, ik heb er ook bij gehoord. Maar heel knap Jasper, heel knap", zei een zichtbaar geëmotioneerde Kraay in de camera.

"Van een nationale pispaal tot bekerheld van NEC", vat de analist en verslaggever het samen. "Die arme Cillessen heeft het zo ongelooflijk voor de kiezen gehad... Spelers die met hem gespeeld hebben in het Nederlands elftal (Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder, red.) zeiden dat het een heel vervelende jongen was. En dat penaltygedoe, waar ik ook aan meegedaan heb... Sorry daarvoor, dit is een mea culpa."

Cillessen heeft 'getwijfeld en gehuild', aldus Kraay. "Hij heeft echt in een heel diep dal gezeten, maar hij heeft zich teruggeknokt. Met als gevolg dat hij in de 86ste minuut van de halve finale een prachtige en cruciale redding maakt op een kopbal van Cambuur."