Xavi deelt zorgwekkende Frenkie de Jong-update: 'Blessure ziet er niet goed uit'

Xavi deelt zorgwekkende Frenkie de Jong-update: 'Blessure ziet er niet goed uit'

3 maart - 23:33 Laatste update: 23:54
65

Xavi heeft na afloop van Athletic Bilbao - FC Barcelona (0-0) een korte maar zorgwekkende reactie gegeven op de blessure van Frenkie de Jong. De Nederlander ging in de eerste helft door zijn enkel, alvorens hij per brancard-wagen van het veld werd gereden. De zorgen zijn groot bij de Catalanen. 

De Jong begon bij Barcelona (logischerwijs) als basisspeler, maar al snel zat zijn avond erop. De Nederlander klapte bij een luchtduel door zijn enkel. Na een blessurebehandeling probeerde hij nog zelf van het veld te strompelen, maar zelfs dat lukte de Oranje-international niet eens. Dat nieuws komt hard aan bij Xavi, dat even later tot overmaat van ramp ook nog middenvelder Pedri verloor. De Spanjaard hield het daarbij niet droog. 

"De blessures van Pedri en De Jong zien er niet goed uit, helaas", aldus Xavi na afloop, opgetekend door Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo. "Het ziet er serieus uit. We zijn verdrietig, want ik denk dat ze er de komende periode wel uitliggen."

Zorgen zullen er ook zijn in Zeist. De Jong is immers een van de sterkhouders van het Nederlands elftal, dat in maart een tweetal oefenwedstrijden speelt tegen respectievelijk Schotland en Duitsland. Of de 54-voudig international dan van de partij is, is op dit moment nog niet duidelijk.