Geëmotioneerde NAC-aanvoerder Martina roept op: 'Het moet stoppen'

Geëmotioneerde NAC-aanvoerder Martina roept op: 'Het moet stoppen'

4 maart - 13:15
63

NAC Breda-aanvoerder Cuco Martina ergert zich aan het uitfluiten van eigen spelers door de Brabantse supporters. De ervaren verdediger richt zich in een reactie tot de achterban.

"Wij zijn een heel speciaal team dat langzaam iets moois aan het opbouwen is", benadrukt Martina tegenover BN DeStem. De oud-speler van FC Twente, Feyenoord en Southampton meent dat de selectie van NAC tijd nodig heeft vanwege de vele nieuwelingen. "Wat ik hier nu wil mededelen, is dat de supporters ons moeten steunen in plaats van spelers uit te fluiten."

Het valt in de spelersgroep van NAC slecht dat spelers pubiekelijk worden afgekraakt. In de laatste wedstrijd tegen tegen Jong FC Utrecht (3-1) was Casper Staring de gebeten hond. Twaalf dagen eerder, tegen SC Cambuur (1-2), werd Patriot Sejdio al uitgeloften. Het doet Martina pijn. "Het moet stoppen. Je gaat gewoon niet je eigen spelers uitfluiten", zegt hij geëmotioneerd. "We hebben onze fans en hun steun nodig. Uitfluiten kan iemand breken. Dat wil je toch niet? We verliezen niet expres. We maken niet met opzet fouten. We willen iets moois bereiken voor de club. Dat kan alleen met de steun van iedereen."

Martina ziet zich als aanvoerder genoodzaakt om in de bres te springen voor zijn ploeggenoten. "Dit moet echt stoppen. Je kan beter steunen dan iemand breken. Stop daarmee. Steun je team, daar hebben wij veel meer aan. Dan kunnen wij meer brengen. We willen met een positief gevoel op het veld komen in plaats van te worden uitgefloten. Alsjeblieft, we hebben elkaar juist keihard nodig."