Mark-Jan Fledderus stopt per direct als technisch manager Eredivisie CV

Mark-Jan Fledderus stopt per direct als technisch manager Eredivisie CV

4 maart - 12:59 Laatste update: 13:11
42

Mark-Jan Fledderus stopt per direct als technisch manager van de Eredivisie CV. De voormalig technisch directeur van FC Groningen ging pas afgelopen zomer aan de slag bij de overkoepelende organisatie, maar na een evaluatiemoment is besloten niet met elkaar verder te gaan.

De 41-jarige oud-voetballer begon in juli 2023 als technisch manager bij de Eredivisie CV. In deze nieuwe functie was Fledderus verantwoordelijk voor de sportief technische ontwikkeling van de Eredivisie en haar achttien clubs, met als ambitie om de algehele kwaliteit van de competitie te verbeteren en de top zes-positie in Europa te handhaven, zo schrijft de organisatie.

Toch nemen beide partijen nu alweer afscheid van elkaar. Directeur Jan de Jong vertelt over het vertrek van Fledderus. "Er was recent een evaluatiemoment. Dat hadden we ook met elkaar afgesproken. Daarin hebben we vastgesteld dat we, ondanks de prettige samenwerking, niet verder met elkaar gaan. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren en daarvoor voer je ook dergelijke gesprekken. Wij danken Mark-Jan voor zijn inzet en inbreng. Het is een fijne kerel, die goed in het team paste maar nu zijn geluk elders gaat beproeven."

Fledderus kwam eind januari in opspraak, nadat hij een klap uitdeelde tijdens een amateurduel. Het was zijn eerste en meteen laatste optreden voor de Groningse vierdeklasser HSC.