'Als scout van een subtopploeg gooide je direct een lasso om Sierhuis' nek'

'Als scout van een subtopploeg gooide je direct een lasso om Sierhuis' nek'

4 maart - 16:32
33

Volgens Hans Kraay jr. was er één duidelijke uitblinker afgelopen speelronde in de Eredivisie: Kaj Sierhuis. De aanvaller van Fortuna Sittard maakte drie doelpunten en verzorgde twee assists tijdens het gewonnen thuisduel met Excelsior (5-2).

"Als jij als scout van een subtopploeg in Engeland, Duitsland of Spanje dit weekend in Sittard op de tribune hebt gezeten, dan gooide je direct zodra hij uit de douche kwam een lasso om zijn nek en nam je hem gelijk mee", reageert Kraay bij ESPN over het buitengewone optreden van Sierhuis. De verslaggever zag de aanvaller twee 'ongelofelijk mooie' assists geven. "Die eerste met buitenkant rechts was een technisch perfect voorzetje. Die heb ik nog eventjes 33 keer teruggekeken na afloop. Die andere assist was ook een hele gevoelvolle. Binnenkant wreef, daar zat echt heel veel gevoel in."

Wedden

Meer odds

Naast de twee assists was Sierhuis ook goed voor drie doelpunten en hiermee was hij de grote man aan de zijde van Fortuna Sittard. "Twee kopballen waar Luuk de Jong, vooral bij die tweede, zich absoluut niet voor zou schamen", aldus Kraay. "En die waanzinnige volley. Niet normaal hoe hij deze zo perfect raakte. Hier zou ook Mbappé opgewonden mee thuisgekomen zijn."

Toch stipt Kraay nog een kritische noot aan. "Hij heeft er nu negen in liggen. Bij Reims heeft hij in veertig wedstrijden nul goals gemaakt", aldus de analist, die weet dat Sierhuis in Frankrijk voornamelijk invaller was. "Maar ook als invaller is het de bedoeling dat je af en toe een goal maakt."