Villa-middenvelder Tielemans heeft complottheorie over rode kaart Gooijer

Villa-middenvelder Tielemans heeft complottheorie over rode kaart Gooijer

7 maart - 21:57 Laatste update: 23:15
29

Aston Villa-middenvelder Youri Tielemans vond zowel de rode kaart van teamgenoot Ezri Konsa als Ajax-verdediger Tristan Gooijer onterecht. De Belgische middenvelder denkt dat arbiter Enea Jorgji de Amsterdammers met tien man wilde laten eindigen, ter compensatie van zijn eerdere beslissing. 

Konsa kreeg in minuut 83, na een duel met Ajax-spits Chuba Akpom zijn tweede gele kaart. Een onterechte beslissing, constateert Tielemans na afloop van het 0-0 gelijkspel voor de camera van TNT Sports. "We hadden het gevoel dat Konsa werd neergetrokken voordat de tegenstander (Brobbey, red.) viel, maar dat is onze mening."

Wedden

Meer odds

"De scheidsrechter had een andere mening", vervolgt Tielemans. "Ik denk dat de scheidsrechter daarmee de rode kaart voor Konsa wilde compenseren." Bovental of ondertal, Villa imponeerde niet in de Johan Cruijff ArenA, concludeert ook Tielemans. "We waren niet op ons best vandaag, maar de nul houden hier is geen gemakkelijke opgave. We zullen beter zijn in de return. Hopelijk kunnen we de klus dan klaren."