Geruchtenmachine draait op volle toeren: acht mogelijke droomclubs voor Slot

Geruchtenmachine draait op volle toeren: acht mogelijke droomclubs voor Slot

26 maart - 08:00
92

De geruchtenmachine rond Arne Slot draait op volle toeren. Na drie succesvolle jaren is het niet uitgesloten dat er een einde komt aan zijn verblijf in De Kuip. Waar zou zijn toekomst kunnen liggen? VoetbalPrimeur doet een aantal suggesties.

Slot was maandagavond te gast in Rondo van Ziggo Sport en daar deed hij al wat onthullingen over zijn toekomst. Zo weegt de coach aanbiedingen van andere clubs altijd goed af. "Dan maak je een afweging, en een jaar geleden maakte ik de afweging om bij Feyenoord te blijven. Misschien maak ik die afweging deze zomer wel weer, maar het kan ook zijn van niet. Maar een club zou nog wel langs Feyenoord moeten, want ik heb gewoon een doorlopend contract."

Liverpool - opvolger Jürgen Klopp
Klopp houdt het na dit seizoen voor gezien en dus moet Liverpool op zoek naar een nieuwe manager. Het zijn grote schoenen om te vullen. Xabi Alonso (Bayer Leverkusen) lijkt de voorkeur te genieten, maar ook Bayern München aast op de Spanjaard. Mogelijk is Slot een van de alternatieven.

De attractieve, intense speelstijl van Slot zal waarschijnlijk goed vallen op Anfield. Vorig seizoen was de Feyenoord-trainer al eens dicht bij een verhuizing naar Engeland: Tottenham Hotspur was bijzonder concreet, terwijl Chelsea hem in een privéjet zette.

Bayern München - opvolger Thomas Tuchel
Ook Bayern München is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De breuk met Thomas Tuchel is al aangekondigd en dus kijkt de clubleiding verder. Xabi Alonso is de gedoodverfde favoriet om de trainersvacature in te gaan vullen, maar een akkoord is géén abc'tje. 

Er bestaat geen twijfel over dat Slot een interessante coach is voor de meeste (top)clubs in Europa. Ook Bayern zal zijn naam ergens hebben genoteerd. Rond het uitduel met PSV was een Duitse verslaggever speciaal naar het Philips Stadion afgereisd om Slot een vraag te stellen over Bayern. "Staat hier Peter Bosz?", pareerde hij de vraag op behendige wijze.

Bayern is wel de voornaamste club waar de naam van Slot onlangs ook is gevallen in de wandelgangen. Volgens die Abendzeitung staat de Feyenoord-coach nog altijd op de shortlist in München, maar blijft Alonso de droomkandidaat.

FC Barcelona - opvolger Xavi
Barcelona zit ook middenin de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. De ene na de andere naam passeert de revue, waaronder die van Slot. De trainer uit Bergentheim wordt volgens de niet altijd even betrouwbare Catalaanse media gezien als een potentiële vervanger voor Xavi. Andere trainers, waaronder Hansi Flick en Roberto De Zerbi, genieten op dit moment nog de voorkeur.

Newcastle United - opvolger Eddie Howe
Bij Newcastle United staat op dit moment Howe voor de groep, maar het is een publiek geheim dat de Engelse club zich oriënteert op een meer aansprekende manager. Op Julian Nagelsmann na zijn er nog weinig namen naar buiten gekomen, dus ook die van Slot niet. Wel zou de Feyenoord-coach wat kunnen betekenen voor The Magpies, die na hun Champions League-debuut bezig zijn aan een enigszins teleurstellend seizoen.

Manchester United - opvolger Erik ten Hag
Met Erik ten Hag staat er op dit moment al een Nederlander aan het roer bij Manchester United, maar zijn baan staat al geruime tijd op losse schroeven. De grote vraag is of de nieuwe grootaandeelhouder Sir Jim Ratcliffe en zijn Ineos-clan vertrouwen heeft in Ten Hag, of liever aan de slag wil met een 'eigen' manager. Enter Arne Slot. Het is echter niet bekend of hij überhaupt op het lijstje staat in Manchester.

Chelsea - opvolger Mauricio Pochettino
Onder leiding van Mauricio Pochettino draait Chelsea opnieuw een bijzonder moeizaam seizoen. De Londense club staat, ondanks de vele aankopen, op een schamele elfde plaats en dus is de toekomst van de Argentijn hoogst onzeker. Knopen zijn nog niet doorgehakt.

Mogelijk keert Chelsea terug voor Slot, die afgelopen zomer ook al hoog op de verlanglijst stond op Stamford Bridge. Chelsea is volgend jaar echter niet actief in een Europees toernooi en dus is het maar de vraag of de Feyenoord-trainer open zou staan voor deze uitdaging.

Bayer Leverkusen - opvolger Xabi Alonso
Bayer Leverkusen zal hopen dat Alonso ook na dit seizoen voor de spelersgroep staat, maar een langer verblijf van de 42-jarige succestrainer lijkt een lastig verhaal te worden. De Bask wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Bayern München en Liverpool en dus zal de clubleiding in actie moeten komen.

Er zijn nog weinig namen gelinkt aan een mogelijke overstap naar Leverkusen en dus is het onbekend of Slot een optie is voor de club. Het systeem zou aanpassing vergen voor Slot, want de ongeslagen Bundesliga-koploper speelt onder Alonso in een 5-3-2 systeem en heeft daar de spelers voor.

AC Milan - opvolger Stefano Pioli
Bij AC Milan staat Stefano Pioli onder druk. De Italiaan weet een ontslag echter steeds af te wenden en staat met zijn ploeg derde in de Serie A. Als het geduld van de clubleiding tóch opraakt, zou Slot in beeld kunnen komen. In Milaan kan hij op Champions League-niveau acteren, met spelers als Tijjani Reijnders.

Welke club acht jij het meest geschikt voor Slot? Of heb jij een andere suggestie? Discussier mee in de comments!