Emotionele Smal over Twente-tijd en Feyenoord-move: 'Dan zou ik liegen'

Emotionele Smal over Twente-tijd en Feyenoord-move: 'Dan zou ik liegen'

9 maart - 21:34 Laatste update: 21:44
143

Gijs Smal erkent dat de kans groot is dat hij komende zomer vertrekt bij FC Twente, maar hij bestrijdt dat een overstap naar Feyenoord al in kannen en kruiken is. De 26-jarige linksback wordt emotioneel als hij terugdenkt aan zijn tijd in Enschede.

Het nieuws dat Smal transfervrij naar Feyenoord vertrekt, is ook de Twente-fans niet ontgaan. Hij werd uitgefloten door een deel van het eigen publiek. "Gister explodeerde mijn telefoon natuurlijk. Die heb ik na een kwartiertje maar weggelegd. Ik heb het er met de trainer en Arnold Bruggink over gehad. Je weet dat zoiets kan komen", reageert hij bij ESPN. "Hoe bereid je je daar op voor? Niet. Ik kreeg die eerste bal en ze beginnen met fluiten. Ik snap het ergens ook wel."

"Dat zoiets naar buiten komt, vond ik sowieso al raar", vervolgt Smal zijn uitleg. "Omdat er nog niets is. Kijk, ik zou liegen als ik zeg dat ik nooit contact met ze heb gehad. Ik ben transfervrij, dus ik ben mij aan het oriënteren. Ik heb ook met andere clubs contact gehad. Alleen nu doen ze alsof ik al speler van Feyenoord ben, en dat is gewoon niet waar. Ik snap vanuit het perspectief van de supporter, dat ze balen dat ik transfervrij wegga. Wat dus nog niet het geval is, al is de kans heel erg klein dat ik ga verlengen. Maar er zit een veel groter verhaal achter dan iedereen denkt. Ik wil niet zielig doen. Ik snap dat supporters soms fluiten."

Smal zag echter wel een tegenreactie op de tribunes ontstaan. "Aan het einde van de wedstrijd word ik gewisseld en volgens mij staan er heel veel mensen op en beginnen voor mij te klappen. Dat waardeer ik enorm, want ik heb hier vier mooie jaren gehad", stelt de emotionele vleugelverdediger. "Ik vind het prachtig dat ze me dat geven, dat doet iets met je als mens."

"Ik ben hier transfervrij gekomen, toen waren er vier keepers en vier spelers. De rest was aangevuld met jeugd, huurlingen en transfervrije spelers. En als we zo doorgaan, dan vertrek je met Champions League-voetbal. Dan heb je wel iets neergezet, denk ik", besluit Smal.