De Mos weet welke nummer 10 moet starten tegen Dortmund: 'Is de beste oplossing'

De Mos weet welke nummer 10 moet starten tegen Dortmund: 'Is de beste oplossing'

11 maart - 13:23
56

Aad de Mos weet het zeker: Peter Bosz moet Guus Til een basisplaats geven tegen Borussia Dortmund. Eerstgenoemde denkt dat PSV enorm gebaat gaat zijn van het loopvermogen van de aanvallende middenvelder. 

"In de omschakeling is PSV natuurlijk levensgevaarlijk", begint De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Dat hebben ze in andere Europese wedstrijden ook laten zeggen. Ik blijf het zeggen: het Dortmund-centrum, voordat die gedraaid zijn, is er een dag voorbij. Daar zal je gebruik van moeten maken", analyseert de oud-trainer van de Eindhovenaren. 

Wedden

Meer odds

"Ik ben ervan overtuigd dat de beste oplossing is, om Til over Luuk de Jong heen te krijgen", vervolgt De Mos. "Dan wordt het een loopwedstrijd, en dan gaat Dortmund problemen krijgen met die twee centrale verdedigers."

Naast hem op het middenveld zou De Mos voor Joey Veerman en Malik Tillman kiezen. Ook Bosz gaat dat doen, verwacht hij. "Bosz kennende, kiest hij voor het voetbal. Tillman is in de grote wedstrijden heel goed geweest. Er staat wel iemand. Hij wil zich ook manifesteren in Duitsland, want hij komt natuurlijk van Bayern München."