'Bayern München laat door mogelijke Sané-exit oog vallen op Stuttgart-revelatie'

'Bayern München laat door mogelijke Sané-exit oog vallen op Stuttgart-revelatie'

12 maart - 20:53 Laatste update: 13 maart - 17:12
4

Bayern München is geïnteresseerd in Chris Führich. Dat meldt Bild dinsdagavond. Der Rekordmeister ziet in de aanvaller van nu nog VfB Stuttgart een eventuele opvolger van Leroy Sané. 

Sané heeft bij Bayern nog een contract tot medio 2025. Van een verlenging is vooralsnog geen sprake, en Bayern wil koste wat kost voorkomen dat hij over ruim één jaar transfervrij de deur uitloopt. Als Sané zijn krabbel dus niet onder een nieuwe verbintenis zet, moet hij verkocht worden. 

Führich zou dan zomaar zijn opvolger kunnen zijn. De 26-jarige linksbuiten heeft een vertrekclausule van 23,5 miljoen euro, een bedrag dat Bayern bereid is op te hoesten. De Duitser, die in oktober van vorig jaar zijn debuut maakte voor het nationale elftal, leverde een groot aandeel in het nu al succesvolle seizoen van Stuttgart. Führich scoorde zeven keer, en was ook goed voor zeven assists. 

Over een eventuele nieuwe stap van Sané weet Bildt niks te melden. De linkspoot kwam in de zomer van 2020 naar Bayern. Deze jaargang was hij met acht doelpunten en elf assists al betrokken bij negentien Bundesliga-treffers.