Perez valt iets op tijdens teamfoto Ajax: 'Lijkt bijna net zo groot als Kaplan...'

Perez valt iets op tijdens teamfoto Ajax: 'Lijkt bijna net zo groot als Kaplan...'

14 maart - 22:05
22

Kenneth Perez tikt Diant Ramaj op de vingers na de eerste helft van het Conference League-duel van Ajax bij Aston Villa. Volgens de ESPN-analist brengt de doelman zijn defensie in de problemen.

Het viel Perez op dat Ramaj tijdens de teamfoto op zijn tenen stond. "Hij lijkt bijna net zo groot als Kaplan, maar dat is hij natuurlijk niet", lacht de Deen in de studio van ESPN. "Hij is aan de kleine kant voor een keeper. Dat gezegd hebbende, is hij een heel goede keeper. Alleen vind ik in deze wedstrijd, waarin je eigenlijk de eerste storm moet overleven, dat hij veel en veel te nonchalant omgaat met de bal."

"Hij brengt zijn teamgenoten te vaak en te snel in de problemen door zijn nonchalance", gaat Perez verder over de Duitse sluitpost. "Hij kan heel goed voetballen voor een keeper, maar hij moet er wel rekening mee houden dat ze iets sneller onder druk worden gezet dan tegen, pak ‘m beet, Fortuna Sittard. Daardoor kun je niet zomaar even iemand inspelen, want dan komt je verdediger in de problemen."

Perez ziet aan de andere kant ook de meerwaarde van Ramaj. "Hij heeft dat hij als een libero ingrijpt. Hij heeft een ongelooflijk goed gevoel voor wat er gebeurt, met zijn snelheid. Ik ben gecharmeerd van hem, maar hij is aan de kleine kant en neemt vandaag iets te veel risico."