Slot looft sc Heerenveen: 'Dat was een geweldige omschakeling'

Slot looft sc Heerenveen: 'Dat was een geweldige omschakeling'

17 maart - 18:18
9

Arne Slot was erg te spreken over de counter waar sc Heerenveen uit scoorde. De hoofdtrainer van Feyenoord vond de overwinning (2-3) van zijn ploeg verder terecht.

"Het moest van ver komen vandaag", begint Slot tegen ESPN. "Op basis van spelbeeld en allerlei data verdienden wij de winst. Maar als je twintig minuten voor tijd nog achter staat, kan ik mij voorstellen dat ze bij Heerenveen andere gedachtes hebben bij dit resultaat."

De oefenmeester zag twee doorslaggevende factoren in de overwinning van Feyenoord. "Wat de doorslag geeft is het het feit dat er jongens op het veld staan die een hekel hebben aan verliezen en we hebben erg goede wisselmomenten gehad vandaag. Wij blijven doorgaan, wat er ook gebeurt. De ploeg heeft enorm veel doorzettingsvermogen."

Ook vond Slot het niet heel erg dat er twee tegengoals uit een eigen corner vielen. "Dat je eens een counter tegen krijgt terwijl je negentig procent van de wedstrijd de bal hebt een een ploeg die in eigen huis speelt is niet zo heel gek. Ik zou over de eerste tegengoal eigenlijk terughalen in de wedstrijdbespreking volgende week. Dat was een geweldige omschakeling."